zwarte reiger


zwarte reiger 1.0

Afrikaanse reiger met een blauwzwart vederpak en een lichaamsgrootte van ruim 40 tot ruim 60 centimeter

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwarte reiger…

is een reiger; is een vogel; is een dier

      Hoofdsemagram: reiger


      Wetenschappelijke naam: Egretta ardesiaca

      Algemene voorbeelden


      De Zwarte Reiger (Egretta ardesiaca) is een Afrikaanse reigersoort van ongeveer 42 tot 66 cm grootte. Hij heeft een blauwzwart verenkleed met gele poten en voeten. Hij leeft ten zuiden van de Sahara, inclusief Madagascar. Hier leeft hij bij open wateren, zoals de oevers van zoetwatermeren, maar ook in moerassen, langs rivieroevers, op rijstvelden en natte graslanden. Soms komt hij ook langs de kust voor bij riviermondingen en dergelijke. Hij broedt van Senegal en Sudan tot Zuid-Afrika, maar met name in het oostelijke gedeelte van het continent.

      http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/chobe_np/reisreporter/fotos/246388.html,

      Wat het eveneens gememoriseerde natuurontwikkelingsproject betreft: bevers zijn geen "grote grazers" en op de terugkeer van de zwarte reiger hoeft al helemaal niet gerekend te worden. Die vogels hebben nooit in Nederland gebroed en zullen dat ook niet doen. Zwarte reigers leven ten zuiden van de Sahara.

      NRC,

      Suffend in een bootje zagen we zilverreigers, koereigers, ibissen, zwartkopreigers, blauwe reigers, zwarte reigers, nachtreigers, ralreigers, flamingo's, nimmerzatten, krabplevieren, een menigte steltlopers van onze breedte die daar de winter doorbrengen.

      Het principe van nieuwsgierigheid, Dick Hillenius,